Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır?

82
0

Dolar denilince tabii ki akla dünyanın en popüler para birimi gelmektedir. Aslında 16. yüzyıla kadar Alman parası olarak geçen dolar, 18. yüzyıldan sonra ABD’nin resmen para birimine geçmiştir. Dolar, en iyi artış gösteren ve dünyanın neredeyse her yerinde geçen bir para birimidir.

Dolar İşareti

Dolar simgesi için önceleri İspanyol pesosu için ‘p’ kullanılırdı. Kullanıcı kişiler finansal belgelerinde kısaltmaları olarak ‘p’ ve ‘ps’ ifadelerini kullanmışlardır. Daha sonra ifade değişerek alttan ve üstten çizgili bir şekilde günümüze gelmiştir. Zamanla Amerika ile bu ifadeleri birleştirerek ortaya böyle tek çizgili ‘$’ ifadesi çıkmıştır. Dolar para birimini, şimdiler de genellikle programlama dilleri gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır?

Dolar işareti ($) klavyede yapma yöntemi oldukça kolaydır. İşaretin yapılabilmesi için ALT, SHIFT veya ALT Gr tuşlarına basılı tutarak rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir başka yöntem olarak klavyeden dolar işaretini “Alt Gr + 4” tuşları ile deneyebilirsiniz. Ayrıca bir başka yöntem olarak da klavyeden ALT+36 kısa yolu kullanılarak yapılabilir. Ancak bu denemeler sadece Windows işletim sisteminin yüklendiği bilgisayarlar için geçerlidir. Diğer işletim sistemlerinde bu işlemleri yapmak olumsuz sonuçlar verecektir.

En basit yöntem olarak dolar işareti ($) yukarıda ki yazıdan ve ya herhangi bir link üzerinden de Kopyala + Yapıştır yaparak; İnstagram, Facebook, Twitter veya Microsoft Office programları gibi tüm dijital mecralarda kullanabilirsiniz.

Sadece Windows sistemi değil, Apple’nin Mac bilgisayarında da $ dolar işaretini yapmak oldukça kolaydır. Bunun için, ⌥ alt option ve 4 tuşlarına aynı zamanda tıklayarak rahatlıkla dolar işareti elde edebilirsiniz.

Bunlara son bir detay olarak dolar $ işaretini, klavye tuşları ile ctrl+C ‘ye tıklayarak kopyalayıp, CTRL+V işareti ile yapıştırarak rahatlıkla elde eder ve dolar sembolü her konumda kullanabilirsiniz.

Bakınız...!!!  Mobbing Ne Demek? Mobbing Nedir?

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here